TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Bisettelsen – Lars Saabye Christensen

Saabye i praktslag

Bisettelsen Den fjerde januar 2001 våkner Kim Karlsen, alias Paul McCartney, på rom 313 på Sortland Hotell. Han har mistet både tenner og hukommelse. Han er et blankt ark, et ubeskrevet blad. Ute på nye eventyr, som han sier på sin egen telefonsvarer.

En sjuende sans og et diplom som tilhører Sortland kino for flest besøkende på Sound of Music er blant tegnene han følger når han begir seg ut på nye eventyr. Og Kims Magical Mystery Tour er ikke et hvilket som helst eventyr. Første del av boken er et oppkomme av kimske opplevelser, en genial beskrivelse av hvordan det er å ikke huske hvem du er, men likevel få fortalt hva som har skjedd de siste førti årene.

Oppdraget fullført

Samme dag som Kim våkner på Sortland, står Gunnar og graver på et bortgjemt jorde i Østfold, Ola løper som en gal bortover en gate et sted vest i Oslo, og Sebastian sitter på ramma i et friminutt på en videregående skole i samme by. Saabye lar alle tre utfolde seg så det holder, og etter hvert munner alt ut i en bestemt hendelse gutta selv tar regien på. Kim Karlsen har nådd sin høyde, og lavere kan han ikke komme. Oppdraget er fullført, og det er tid for en øl, ifølge forfatteren.

Stor skrivekunst

Vi er vant til at Saabye begår stor skrivekunst når han kommer med ny bok. Men å skyte blink i oppfølgeren til Beatles og Bly, som han skrev for et kvart århundre siden, trodde mange var umulig. Men det er akkurat det Saabye gjør. I Bisettelsen gir han oss en saftig rapport om guttas voksenliv. Servert på et fat av røde tråder fra oppveksten på Skillebekk. Her er alt fra stjæling av Frognerfiffens Mercedes-stjerner og laksen (eller var det ørret?) på den amerikanske ambassaden til somrene på Nesodden. Fryd være med deg når du går løs på Bisettelsen! Unn deg et par dager fri, legg bena på bordet og les for harde livet! Du kommer ikke til å angre. For når Bisettelsen er over, skjønner du at All you need is love!