TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

De hemmelige barna – Alison McQueen

Et hjerteskjærende familiedrama

De hemmelige barna Noen bøker kryper inn under huden din, og blir der. De åpner alle sansene dine, og kombinerer en fantastisk historie med ny spennende kunnskap. De hemmelige barna er en slik bok.

Det er en bredt anlagt roman Alison McQueen har levert. Den begynner i India i 1925, og slutter i England i 2006. Et familiedrama som starter i kolonitiden, har både verdenskrig og Indias frigjøring som bakteppe, og ender på landsbygda i Sør-England. Midt i dramaet kjærligheten mellom to søstre, født av to forskjellige verdener uten å tilhøre noen av dem.

Døtrene stues bort

James MacDonald er en ekte sønn av Det britiske imperiet. Daglig leder på en teplantasje i India. Velstående familiebakgrunn. Han interesserer seg lite for de engelske jentene som drar til India for å få seg en velstående ektemann, men trøster seg i stedet med en indisk lokal skjønnhet ved navn Chinthimani. Så skjer det som ikke skal skje. James’ konkubine blir gravid, ikke bare én, men to ganger. I det klaustrofobiske kolonimiljøet på 20-tallet er dette en sosial og kulturell katastrofe for begge foreldre. De to døtrene stues bort, først på en avsidesliggende klosterskole, så i Bangalore for å bli sykepleiere, for så å ende opp i kaotiske Bombay på 50-tallet.

En kompleks reise

Det er denne komplekse reisen boken handler om. Hvordan søstrene Serafina og Mary må holdes hemmelig. Hvordan faren deres må stjele seg til sjeldne møter med dem. Hva den fortvilte situasjonen gjør med moren deres. Storesøster Serafina er stolt og vakker, og vet hva hun vil. Mary er den føyelige, pålitelige lillesøsteren, som ser opp til Serafina. Vi tar del i den hjerteskjærende følelsen av å ikke være akseptert av noen, å ikke tilhøre, å gradvis miste kontakten med begge sine høyt elskede foreldre. Men de har hverandre. De overlever i et kaotisk India uten kontakt med sin familie, bortsett fra noen tilfeldige brev fra faren og hans nye engelske kone, som emigrerer til en afrikansk farm når kolonitiden i India er over.

På pinebenken

Det er en rørende og hjerteskjærende historie du er vitne til. Bakteppet med verdenskrig og Indias frigjøring kompenseres med vakre bilder av landets skjønnhet og skjønnheten til de som bor der. På kjøpet får du en ny forståelse av et land de fleste vet lite om. Og et språk fullt av farger, liv, eksotiske lukter og følelser. Du holdes på pinebenken, og vil så veldig at det skal gå bra med jentene. Og fortvil ikke: Til tross for utallige dramatiske hendelser er bokens budskap optimistisk. Serafina og Mary klarer å lage sine egne liv, og gjør denne boken til en bok du ikke bare leser. Du deltar i den, og absorberes i et miljø du visste lite eller ingenting om fra før. Bare det er grunn god nok til å kaste seg over denne perlen av en fortelling.