TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Den trettende disippel – Tom Egeland

Et makeløst mysterium

Omslag for Den trettende disippel Bjørn Beltøs kollega, Victoria, ligger på dødsleiet. Hun bærer på en hemmelighet, et mysterium med røtter langt tilbake i tid, og ber den uredde albinoen om hjelp. Han gir Victoria et løfte.

Den femte kodethrilleren om Bjørn Beltø har alt en slik fortelling skal ha. Et arkeologisk-teologisk mysterium. Et forsvinningsnummer ingen vil snakke om. En hemmelighet like gammel som kristendommen. En tilsynelatende umulig kjærlighet. Som vanlig blir Bjørn forelsket, så klønete, så nerdete, så håpløst forelsket, enten han befinner seg i Jerusalem, London, Firenze eller på den bortgjemte hytta i Juvdal.

Graver i det ukjente

En arkeolog graver ikke først og fremst i jord og sand, men i det ukjente. Det er nettopp her Tom Egeland har sin udiskutable styrke. Han lar oss famle i det ukjente, holder oss på en pinebenk dørgende full av makeløse fabuleringer om historie og religion. Hvor tar han sin frodige fantasi fra? Hva er fiksjon, og hva er fakta? Hvem er helt, og hvem er skurk? I Den trettende disippel rokker den snøhvite antihelten Bjørn Beltø ved vår forestilling om hvem Jesus egentlig var. Resultatet er et helt nytt blikk på våre etablerte sannheter!

Grav fra oldtiden

Helten vår får en konvolutt med en nøkkel. Et skrin med to knokler. Han graver seg frem til at Victoria deltok på en arkeologisk utgravning i 1978 i Kapernaum. Hun var med på å avdekke en grav fra oldtiden. Utgravningsleder Moshe Mendelssohn forsvant på mystisk vis, og gravkammeret ble forseglet av de militære. Hvorfor? Hva befant seg i graven? Vår helt tar fatt på mysteriet sammen med datteren til Mendelssohn, Rebecca, som vil finne ut hva som skjedde med faren. Som vanlig blir albinoen stup forelsket.

Forbløffende løsning

Victorias mann og hennes sønn blir overfalt av ukjente gjerningsmenn mens hun ligger i koma. Vi følger Menashe Frum, som jobber for israelsk etterretning og overvåker Bjørn og Rebecca. For å komme til bunns i mysteriet oppsøker de venner i London, Firenze og Jerusalem, og forstår at de nå er i ferd med å avdekke en hemmelighet like gammel som kristendommen. Bjørn har ingen tro, Rebecca er sekulær jøde og faren hennes var ateist. Når tampen så brenner i Kapernaum og koden er i ferd med å løses, forstår vi hvorfor de israelske myndighetene er livredde for at sannheten skal komme for en dag. Selvfølgelig samler Egeland til slutt trådene som flagret så hemningsløst, og løsningen er rystende.

En egelandsk sjanger

Du befinner deg et sted mellom Umberto Eco og Dan Brown når du leser Egeland, dette er et internasjonalt format, befriende unorsk, og en sær, smal nerd som løser de umuligste mysterier på sin helt spesielle måte. Likte du Sirkelens ende og Nostradamus’ testamente, liker du Den trettende disippel. Og til slutt: Bare Tom Egeland kan skrive egelandsk. Han har skapt en helt egen sjanger, og nok en gang levert makeløs skrivekunst.