TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Det som ventet meg – Parinoush Saniee

Det som ventet meg:

En stor roman om en stor kvinne

Det som ventet meg Det som ventet meg er en stor roman om kjærlighet og håp, hat og lidelse, men først og fremst om en uvanlig stor og sterk kvinne.

Tårer. Sinne. Forbannelse. Fortvilelse. Men mest av alt kjærlighet. Til dine egne barn. Til din første store forelskelse. Den du aldri glemmer. Parinoush Saniee har truffet blink med sin aller første roman, som nå tar vesten med storm. Historien finner sted i Teheran, og er en dramatisk skildring om hvordan kvinner systematisk undertrykkes i fanatiske regimer som i Iran. Det som venter hovedperson Masuomeh når hun giftes bort i ungdommen, er smerte, lidelse og selvoppofrelse for å holde familien så samlet som mulig. Men en gang skal hun kanskje få betalt for strevet, lidelsene og troen på sin skjulte ungdomskjærlighet. Kanskje …

Tvunget til å gifte seg

Masoumeh er seksten år, og i opprør mot den lydigheten iranske kvinner er bundet av: En kvinne skal lyde sin far og sine brødre, bære chador, gå raskt forbi med øynene nedslått når en mann viser interesse. Masoumeh våger å løfte blikket mot Said, som er lærling på det lokale apoteket, forelskelsen er umulig å skjule. Hun straffes med vold, og tvinges til å gifte seg med en mann som har som mål å realisere revolusjonære ideer heller enn sine familiære plikter, dette er jo på slutten av Sjahens regime. Det blir starten på et langt liv i frykt og ensomhet, og en utrolig sterk kjærlighet til hennes tre barn.

Fanget av fanatisme

Vi følger Masoumeh i tykt og tynt; forholdet til bestevenninnen Parvaneh, som etter hvert flytter til Tyskland; ønsket om å få seg en utdanning, samtidig som hun skal oppdra sine egne barn. Vi er vitne til hvordan kvinner i Iran er fanget av sine kulturelle tradisjoner og religiøs fanatisme. Vi gråter med Masoumeh, knytter neven når urettferdigheten rammer henne, og røres til det innerste over hennes sjelelige styrke og uendelige morskjærlighet i krig, fred og revolusjonære tider.

Du blir sterkere og stoltere …

Dette er en tankevekkende historie om hvor mye kvinner skal ofre for at deres egne barn skal få vokse opp på best mulig måte, og en avslørende fortelling om hvilke rettigheter og ambisjoner kvinner i muslimske land har vært frarøvet i århundrer. Boken har både vært sensurert og forbudt, og samtidig vært en bestselger i Iran, og nå står resten av verden for tur. Du blir sterkere og stoltere av å lese historien om Masoumeh, et høyst sannferdig og levende bevis på hva kvinner kan gjennomgå når kjærligheten og viljen til et verdig liv er sterk nok. Store romaner gir oss følelsen av å vokse. Det som ventet meg er en slik roman.