TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Flimmer – Anne & Even Holt

Legekrim om det umulige

Flimmer Er det mulig? Kan en hjertestarter ta liv? Den skal jo redde liv! Anne og Even Holt har skrudd sammen en legekrim om det umulige. Fra første side forstår du at noe er galt. Alvorlig galt.

Vi er på en operasjonssal på et Grini Universitetssykehus (GRUS) i Bærum. Doktor Sara Zuckermann skal sette inn hjertestarter på professor emeritus dr.med Erik Berntsen, som er nestor i nordisk elektrofysiologi. Hun burde ha sagt nei, hun hadde sagt nei til å legge inn den lille avanserte computeren under huden like under det venstre kragebenet hans, men gjør det likevel. Fra det øyeblikket hun skjærer det fem centimeter lange snittet i den papirhvite huden, er kappløpet mot sannheten i gang.

Mye på spill

Flimmer er en thriller for folk med gode hjerter. Den handler om sannhet og fortielse. Om svindel og utspekulerte drapsmetoder. Svimlende summer og et plettfritt omdømme. Mye står på spill for produsenten av hjertestarteren, Mercury Medical, når Dr. Zuckermann og fembarnsfar og lege Ola Farmen skjønner hva som er i ferd med å skje. Kappløpet fører oss fra GRUS til New York, fra Råsjøen i Romeriksåsen til Denver i Colorado. Og alle vi møter er brikker i spillet om den umulige sannheten.

Evige motsetninger

Det finnes få, om ingen, sykehusthrillere i norsk litteratur. Denne frittstående romanen fra søskenparet Holt går helt inn til kjernen av hva som virkelig skjer på et sykehus. Vi er vitne til de evige motsetninger mellom pasienters beste og sykehusets økonomi, den bitre sjalusien mellom profesjoner, kampen mellom multinasjonale industriinteresser og den enkelte lege. Alt vevd finurlig inn i den originale historien om hjertestartere som tar livet av hjertesyke. Så pikant gjort at du knapt kan tenke deg hvor mye research innen medisin og finans som ligger bak.

Innhentet av fortiden

En thriller har skurker og helter. Mennesker det går bra for, og noen det går skeis for. Så også i Flimmer. Otto Schultz, den allmektige konsernsjefen i Mercury Medical og dystre Rebecca som har murt seg inne i en gigantisk leilighet på Manhattan i mange år, lever i to forskjellige verdener. Holts holder kortene tett til brystet når det gjelder sammenhengen mellom dem, men det er en fjern sammenheng, og det viser seg at fortiden innhenter den til slutt. Midt i den internasjonale intrigen spiller lille søkkrike Norge en sentral rolle med Oljefondets plasseringer. Uten at de vet det, er Sara og Ola sentrale brikker i det uhyrlige spillet. Uten dem kan nemlig ikke djevelen trykke på den umulige knappen.