TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Flink pike – Gillian Flynn

Skremmende Flink Pike

Flink pike Flink pike trollbinder deg. Nagler deg til godstolen. Viser deg samlivets skremmende vrangsider. Har du nerver til et dypdykk i skrudde menneskesinn, er boken perfekt.

Ulidelig spennende er den. Så spennende at jeg ikke ville at den skulle slutte, og samtidig kunne jeg ikke vente på å finne løsningen. De første par hundre sidene var bare Flink pike veldig bra. Så kom belønningen. Etter et snedig vendepunkt ble spenningskurven så bratt at jeg aldri kunne legge den fra meg. Pageturning er bare fornavnet. Gjør deg selv en stor tjeneste: Les Flink pike!

Bak lukkede dører

Du kan aldri vite hva som skjer mellom to mennesker bak lukkede dører. To mennesker kan være sjelevenner, men ikke nødvendigvis bra for hverandre. Når begge ønsker å være midtpunktet i forholdet, kan det gå fryktelig galt. Da kan skaden de tilfører hverandre bli skjebnesvanger. Det er dette Flink pike handler om. To sultne sjeler som ikke evner å gi hverandre næring, og velger psykopatens spinnville vei.

Felles nedtur

Det er fort gjort å inkludere spoilers når du skal fortelle om handlingen, men skitt la gå. Nick og Amy har vært gift i fem år, begge jobber i glansede New York-magasiner, mister jobbene, og flytter til Missouri, Nicks hjemsted. Faren til Nick har Alzheimer, og moren kreft. Nick kjøper en bar sammen med sin søster for Amys penger, og Amy går hjemme. På parets femte bryllupsdag forsvinner Amy, alle spor og mistanker peker mot Nick, og i Missouri er det dødsdom for den slags.

Empati, ikke sympati

Flink pike er et godt portrett av en psykopat, men spørsmålet er: Hvem av karakterene er det? Du føler empati, men slett ikke sympati når forholdet skranter. De blir slemme og tar i bruk kyniske strategier i sin fortvilelse. Du tar del i en todelt historie: Hun sa og han sa i annet hvert kapittel, elegant og sofistikert gjort, men hvem skal du nå tro på? Lag på lag avsløres, og Flynn har en idérikdom alle forfattere bør misunne henne. Hun får tankene til å fly til våre nærmeste. Hva vet vi om dem? Én ting er hva de gjør, men hva tenker de? Amy gjør det mange kvinner kanskje tenker, men ikke gjør. Takk og lov.

Plot is King

Det gjør ingenting at Flink pike også er rasende morsom. Språket er suverent, muntert og New York-vittig, og driver denne syke historien fremover. Du tar stadig vekk deg selv i å humre, selv når de ubehagelige sidene av mennesket avsløres. Og hvilket plot Flynn har snekret sammen! Plot is King, det er karakterdrevet, og samtidig et mesterverk i seg selv. Intrikat og genialt vevd sammen. Når den utspekulerte djevelskapen til Flynn også holder vann, er det bare å glede seg. Denne 500-siders krimgiganten må du bare unne deg!