TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Hulemannen – Jørn Lier Horst

Krim av strøkent kaliber

Hulemannen Vi som gikk i sort etter Wallanders exit har fått en ny, troverdig politihelt å heie på. Med Hulemannen leverer Jørn Lier Horst krim av et kaliber få kan måle seg med.

Å skrive krim som engasjerer utover å finne ut hvem som gjorde det er en sjelden kunst. Jørn Lier Horst kan kunsten. Hans nye roman, Hulemannen, bør leses av alle som elsker god, velskrevet krim. Den er rett og slett en formidabel start på høstens krimkalas. Herlig med krim der forfatteren ikke benytter seg av medieaktuelle forbrytelser for å få lesere. Lier Horst viser et blikk for det tidløse i plottet som er sjelden kost. Her er forbrytelsene, ofrene, gjerningsmannen og etterforsker William Wisting i fokus.

Dødens ankomst

Det begynner med at døden melder sin ankomst i William Wistings eget nabolag. Viggo Hansen har sittet død foran et flimrende TV-apparat i fire måneder. Så blir et lik funnet på et hogstfelt i nærheten, også det har ligget i flere måneder uten å bli funnet. Når liket undersøkes, har det forbindelse til saker av et helt annet omfang enn Wisting har erfaring med fra før. I tillegg flytter datter Line, som jobber i VG, hjem. Hun vil lage et portrett av Viggo Hansen, en mann som aldri var til stede i noen andres tanker.

Et liv i mørket

En solid politietterforskning fører Wisting i retning av en demon som ikke skyr noe for å utføre det som utføres. I sin misgjerning kler dette uhyret seg i drakten til mennesker som har levd i mørket hele livet. Folk legger ikke merke til at de blir borte, og uhyret kan innta ny personlighet og bli det politiet kaller en hulemann. Et menneske på flukt som til slutt finner et hult liv. De fyller bare et tomrom og lever videre med alle sine grusomme misgjerninger.

Skummel demonjakt

Saken antar etter hvert sånne dimensjoner at FBI involveres. En massemorder, på listen over de ti mest ettersøkte i USA, forsvant for over tjue år siden, siden har ingen sett han. Er det virkelig mulig at han er i Norge, der han har sine forfedre? Når Wisting og teamet begynner å sjekke, finner de et lik gjemt i en brønn, og ytterligere etterforskning viser at flere kvinner er forsvunnet i området der de leter. Nå skrus tempoet ytterligere opp, og vi er med på en uhyggelig demonjakt. Lines research om Viggo Hansen viser seg i tillegg å være livsfarlig, og Wistings og Lines veier møtes på brutalt vis i en forrykende sluttscene.

Helstøpt krim

Det er mange grunner til at Jørn Lier Horst har forsynt seg grovt av priser de siste årene. Det er befriende å lese krim uten språklig dilldall og virkelighetsfjerne fiksfakserier. Her er det troverdige spor og blindspor, ingen oppkonstruerte hendelser, en sammenheng til å tro på, høyt tempo og miljø og karakterer så levende at hele natten din går med, enten du vil eller ei. Skildringen av forholdet mellom far/datter og politi/media er også med på å gjøre Hulemannen til helstøpt krim av strøkent kaliber.