TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

I natt er du død – Viveca Sten

Viveca Stens første på norsk:

Sterk historie om hevn og trakassering

I natt er du død Svenskene har kjøpt en million bøker om Viveca Stens krimmysterier i Sandhamn i skjærgården utenfor Stockholm. I natt er du død er hennes fjerde bok. Og den beste.

Psykologistudenten Marcus Nielsen blir funnet død i sin egen leilighet. Tilsynelatende et selvmord, og kanskje ikke så merkverdig, vi vet jo at de som studerer psykologi ofte har psykiske problemer. Så blir en svært MS-syk mann myrdet i sitt eget hjem – uten tegn til innbrudd eller kamp – bare noen få dager etter at Marcus har intervjuet han om hans tid i militæret, som kystjeger. Moren til Marcus er overbevist om at han er myrdet, og klarer å få kriminalinspektør Thomas Andreasson og teamet hans til å sette i gang etterforskning.

Troverdige krimhelter

Vi følger krimheltene til Sten på nært hold. Thomas, som var døden nær da han holdt på å gå gjennom isen for noen måneder siden. Juristen Nora Linde, som har gått gjennom en vond skilsmisse, og trenger noe annet å tenke på. For eksempel den gryende forelskelsen til hennes leieboer og SAS-pilot, som er ti år yngre enn henne. De personlige problemene til Thomas og Nora veves inn i etterforskningen slik mange svenske krimforfattere gjerne gjør, men Viveca Sten har utviklet seg til å bli den beste i akkurat den kategorien.

Dunkel militærfortid

Etterforskningen peker etter hvert i retning av Korsö militærleir utenfor Sandhamn, der de barske kystjegerne har hatt sin base i mange tiår. Viveca Sten tar oss elegant tilbake til syttitallet ved hjelp av dagboken til en av kystjegerne, som gir oss et innblikk i hvilken trakassering og voksenmobbing som skjedde der. Når enda en kystjeger fra syttitallet dør, skrur Sten tempoet opp. Kan det være slik at noe av det som skjedde kanskje ikke tåler dagens lys?

På topp i Sverige

I natt er du død er hevn, besettelse og trakassering på høyt nivå. Pendlingen mellom nå- og fortid bidrar til å holde spenningsnivået høyt. Du har medlidenhet med karakterene når de baler med sine personlige problemer i hverdagen, og det gjør historien høyst troverdig. Du gjetter gang på gang på feil person når jakten på gjerningsmannen drar seg til, og blir forbauset når løsningen foreligger. Og hvilken forrykende avslutning i den stockholmske skjærgården! Ikke rart at romanen lå på førsteplass på Svenske Bokhandleres lister i fjor sommer. Det er ikke så ofte du får cozy crime og bloody shit i samme roman. Det får du når du leser I natt er du død.