TOTAL kommunikasjon
Camilla Colletts vei 1
0258 Oslo
Mobil: 920 80 380
bernt @ total-kommunikasjon.no
Noen bøker setter spor. Dype spor. De kaster deg inn i en annen verden, trollbinder deg og får deg til å glemme tid og sted. Du er fullstendig fortapt.
Jeg visste lite om Burma før jeg leste Kunsten å være den man er. Nå vet jeg at jeg må dit. Om jeg nettopp har lest et eventyr, en fabel eller en fortelling fra virkeligheten spiller liten rolle. For først og fremst handler Jan-Philipp Sendkers bok om å bli elsket ubetinget, å kunne stole helt på noen. Boken er et mesterverk om hva hjertet trenger for å overleve.
Allerede når du ser omslaget til boken, forstår du det. En stemme sier deg at du skal lese nettopp den boken. «Hei, jeg har en eventyrlig historie å fortelle deg. En historie som kan forandre livet ditt!» Lytt til stemmen, gjør som Julia i romanen, 38 år, vellykket advokat på Manhattan, likevel ulykkelig. En kvinnestemme i hodet stiller provoserende spørsmål ved de valg hun har tatt i livet. Verken en psykiaters resepter eller en venninnes velmente råd kan hjelpe, men en munk i New York kan fortelle at hun må finne ut hvem som eier stemmen i hodet for å bli kvitt den.
For å finne fred legger Julia ut på en lang reise. Hun vender tilbake til sine forfedres hjem i Burma, og gjenforenes med sin halvbror U Ba. Sammen prøver de å avdekke identiteten til kvinnen som eier stemmen i hodet til Julia. Det fører oss til den eksepsjonelle historien om enken Nu Nu. Det er politisk uro og barbarisk borgerkrig, og begge sønnene hennes kommanderes ut i tjeneste. Hun vil redde dem fra den sikre død, og tar en beslutning som skal plage henne resten av livet.
På mesterlig vis klarer Sendker å skru sammen Julias historie med den til Nu Nu. Du får innsikt i livet til folk i en burmesisk landsby, blir kjent med flere buddhistiske karakterer og deres teorier om hva et godt liv er, men først og fremst er dette Julias søken etter seg selv og hva som kan gjøre henne lykkelig. En enkel, velskrevet bok som nesten føles som en litterær meditasjon, både dyster og vakker, garantert en opplevelse du vil huske.
Kunsten å være den man er følger opp Jan-Phillip Sendkers store gjennombruddsroman Kunsten å høre hjerteslag, men kan leses isolert. Den trollbinder leseren på samme måte som Sendkers gjennombrudd, og også denne boken bør leses sakte. Karakterene i boken er så levende at du føler at du kjenner dem, og ønsker du å utvide dine tanker og følelser om kjærlighet, tap og tilgivelse, er sjansen stor for at du forelsker deg i bokens budskap. Så lytt til den indre stemmen din! Les denne boken!