TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Ladies in White – Cecilia Samartin

En utrolig sterk roman

Ladies in White Cecilia Samartin gjør det igjen! Ladies in White er en utrolig sterk roman som aldri slutter å miste troen på kjærligheten. Les den sakte, for du vil ønske at boken aldri tar slutt!

– Men størst av alt er kjærligheten, heter det, og Ladies in White er et strålende eksempel. Cecilia Samartin, cubansk flyktning og bestselger av rang, er tilbake der hun selv ble født midt under revolusjonen i 1961. I Havanna, med tre sterke kvinner som hovedpersoner. Det blir sagt at Cecilia Samartin er vår nye Isabel Allende. Så vidunderlig åpen mot livet. Så følsom for ørsmå, magiske øyeblikk. Nå har hun skrevet en roman om å leve på den skjøre linjen mellom håp og virkelighet. Ladies in White er dramatisk, gripende, og ikke minst et vitnesbyrd om hvor vidunderlig kjærligheten kan være når den settes på prøve.

Tortur og kjærlighet

Det er søndag, en orkan herjer Havanna, og gamle Maria venter niesen Sophie på besøk. De går på kafé, og Sophie spør om livet på Cuba før revolusjonen. Maria på sin side vil vite hvor Ernesto, faren til Sophie, befinner seg; han er forsvunnet. Ingen av dem får svar, Maria har for lengst lært seg at det lureste på Cuba er å holde munn. Sophie vegrer seg for å fortelle at Ernesto, Marias øyensten, er dømt til 26 grusomme år i fengsel for å ha snakket om menneskerettigheter og ytringsfrihet. Sophie vil bort fra Marias kjære Cuba, der revolusjonen er både gud, konge og herre for en indre krets av nådeløse politikere. Så møter hun kjærligheten i Damien, en spansk arkitektstudent som lover henne et nytt liv i et nytt land.

En annerledes orkan

Moren til Sophie, Silvia, drømmer om å få besøke Ernesto i fengsel, men det stikkes hele tiden kjepper i hjulene. Når Ernesto prøver å hjelpe sine medfanger, utsettes han for tortur av verste slag; det er kun tanken på Silvia som holder liv i han. Den eneste måten å holde kontakt på, er å smugle brev ut og inn av fengselet. Når koner, døtre og søstre til politiske fanger for n’te gang nektes besøk, er det klart for det som skal bli en annerledes orkan på Cuba: Hver eneste søndag møtes disse kvinnene, med Silvia i spissen, kler seg i hvitt, og går gjennom gatene med gladioler i hendene, som et symbol på deres fredelige budskap: De ønsker sine menn ut av fengselet, og å leve i sannhet og frihet.

Tre flotte kvinner

Disse magiske trådene av ekte kjærlighet binder handlingen sammen og minner oss om at livet ikke først og fremst er trist, men vidunderlig vakkert når Ernesto utsettes for grusom tortur og Silvia marsjerer i hvitt. Eller når Maria tenker på Benito, sin fortapte kjærlighet, og Sophie trekkes inn i et dramatisk spill hun ikke vet utgangen av. Alt sammen strålende komponert, og følelser som er så presist og nyansert skildret at selv en stakkars mannlig anmelder kan miste pusten. Her er fortellerglede og forfatterkunst av beste klasse spunnet rundt tre flotte kvinner som også er levende bevis på at blod er tykkere enn vann. Og ikke minst en avslutning som får et hvert hjerte til å smelte. Les Ladies in White, og tving din kjære til å gjøre det samme!