TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Marionetten – John Le Carré

Brennaktuell Le Carré

Marionetten Den unge tsjetsjeneren Issa Karpov smugles inn til Hamburg ved daggry, kledd i en svart, fotsid skinnfrakk. Han er muslim og flyktning, og får ganske snart erfare at du har ingen steder å gjemme deg når verden ser deg.

Le Carré er ikke akkurat kjent for å skrive spionthrillere med våpen. Denne gang beviser han at han trenger heller ingen kald krig eller Berlinmur for å få fantasien vår i gang. I Marionetten fyrer han opp et brennbart tema: Frykten for terrorisme. Boka tar tak i deg fra første side, og du slipper ikke unna før det hele er over. Marionetten er en glitrende spenningsroman der en trio uten makt, en intrikat intrige og brå handlingskast er vevd så elegant sammen at du tenker bare på én ting: Hva skjer med Issa, Annabel og Tommy?

Tre marionetter?

Issa er resultatet av en voldtekt utført av en russisk offiser på oppdrag i Tsjetsjenia. Når faren dør, overtar Issa en arv faren har ervervet seg ved å smugle diamanter og heroin ut av Afghanistan. Pengene står på en høyst tvilsom Lippizanerkonto i den britiske banken Brue Freres, som Tommy Brue driver restene av i Hamburg. Den tredje hovedpersonen, og kanskje den viktigste, er Annabel Richter. En ung idealistisk advokat på sykkel, som ved hjelp av organisasjonen Tilflukt Nord bistår innvandrere. Alle tre ønsker å gjøre det rette, men ingen av dem er sikre på hva det rette er og tar valg de ikke vet om de står for. I tillegg til sine moralske kompromisser lever de i et triangel av umulig kjærlighet.

Litterær cocktail

Etter hvert kommer etterretningsorganisasjoner fra England, Tyskland og USA på banen. Etter 11. september står sikkerhet på dagsordenen, og mystiske, naive Issa er de slett ikke sikre på. Hva i all verden har han i Hamburg, en by kjent som skjulested for terrorister, å gjøre? Vi er med på en hysterisk jakt på terrorisme og ulovlig innvandring, der Le Carré mikser en litterær cocktail med så sofistikerte ingredienser at vi er i moralsk bakrus lenge etterpå. Dette er mye mer enn et mesterlig stykke litteratur. Dette er en roman om et tema vi alle har et forhold til. Og skulle vi ikke ha det, så har i hvert fall Le Carré sørget for å gjøre noe med akkurat det.