TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Nattefokk – Johan Theorin

En drøm av en vinterbok

Nattefokk, omslag Det er vinter på Øland. Nattefokket slår inn over øya. Åludden gård har stått øde i mange år. Nå er den bebodd. Men den ølandske snøstormen bringer med seg død og fordervelse …

Johan Theorin har sagt om seg selv at han er en drømmer. En mørk drømmer. Midt i det mørke finns en unik fortellerglede. En evne til å slå kloa i deg og ikke slippe tak før siste ord er lest. Nattefokk er en høyst uvanlig blanding av krim og overnaturlige opplevelser. Theorin tviholder på deg og etablerer et miljø, en stemning som gjør at du ønsker at boka aldri må ta slutt.

Skumle sagn

Nattefokk er den andre i en serie på fire kriminalromaner fra Theorins Øland. Katrine og Joakim Westin fra Stockholm er lei storbylivet og kjøper Åludden gård, som er bygd av tømmer fra et skip som forliste der i 1846. De går i gang med oppussing av den forfalne gården. Utpå høsten får de høre sagnet om at gården hver jul får besøk av de døde som en gang har bodd der. Og at det ene fyret kun lyser natta før noen skal dø. Det går ikke lang tid før ting begynner å skje. Uforklarlige ting. Fortalt på en naturlig måte. I en språkdrakt de beste krimforfatterne kan misunne Theorin.

Klimaks natt til julaften

På en finurlig måte kobler Theorin det gamle livet i Stockholm med hendelsene på Øland. Når en i familien dør, kan bare ikke Joakim godta at det var en ulykke. Han har mistet det kjæreste han eide, må vite hva som skjedde, og setter i gang sin egen etterforskning. Det skal vise seg å bli skjebnesvangert. Nattefokk er en fortelling så spennende at det sitrer i kroppen hver gang du blar over til neste side. Theorin beskriver Joakims sorg på en måte som setter spor i deg. Og sorgen fører deg til slutt frem til løsningen på mysteriet. Da har du allerede opplevd nattefokkets alle variasjoner. Hvordan overtro kan bli til tro. Hvordan mørket kan utvikle fantasien. Og hvordan Theorin samler alle trådene under et voldsomt uvær. Et nattefokk. På Åludden gård selveste julenatten.