TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Paganinikontrakten – Lars Kepler

Uvirkelig bra Keplerkrim

Paganinikontrakten Paganinikontrakten har alt som gjør den til leserens verste dilemma: Du vil hele tida ta små porsjoner for at boken skal vare, men du klarer ikke. Og – når du er ferdig, er du misunnelig på dem som har denne fantastiske kriminalromanen til gode.

Det blir påstått at Paganini solgte sjelen sin til djevelen i bytte mot virtuositet. Er det én bok du bør inngå en liknende avtale om, så er det Paganinikontrakten. Vi lover at utbyttet er djevelsk bra, Lars Kepler pisker deg gjennom romanen med tilnærmet treningspuls, og du klarer ikke stå imot. Du rives fra side til side i et forrykende tempo, drives fremover i en strøm av uvirkelige hendelser, indre og ytre samtaler i et svært enkelt språk, og korte, leservennlige kapitler. En pageturner i uttrykkets beste forstand, og så filmatisk at du tror du er akkurat der det skjer. Bedre enn dette blir det ikke.

Uvirkelige dødsfall

En stor fritidsbåt blir funnet drivende i Stockholms skjærgård, og i båten blir en ung jente funnet død, sittende i sengen. Jenta har druknet om bord. Samtidig blir en generaldirektør med ansvar for eksport av strategiske våpen funnet svevende i løse lufta i sin leilighet på Østermalm. Han har hengt seg, men det er noe som ikke stemmer, noe som er galt. Den svenskfinske politimannen Joona Linna settes på saken og ser sammenhenger ingen andre ser, og det viktigste bindeleddet mellom de to sakene er et fotografi av fire mektige menn som hygger seg på en konsert med Paganinikvartetten.

En høyst sjelden kontrakt

Det er ingen hvilken som helst kontrakt som er inngått mellom de fire på fotografiet. Det handle om en kontrakt som ikke engang kan brytes gjennom din egen død, og om kynisk kriminalitet i kjølvannet av internasjonal strategisk våpeneksport. Idealister i kamp mot våpenprodusenter, og en av idealistene er Penelope Fernandez, søsteren til jenta som ble funnet i fritidsbåten. Hun og kjæresten flykter fra en yrkesmorder litt utenom det vanlige, med så utspekulerte metoder at nakkehårene reiser seg. Her er mord i stor skala, og noen må dø for å slippe å realisere sitt verste mareritt. Her er levende personer med moralske dilemmaer som er uløselige. Og en sylskarp kritikk av den måten myndighetene ivaretar sine oppgaver og sitt ansvar på.

Udiskutabel toppkarakter

Selvsagt tok ikke 200 000 svenske og 90 000 danske lesehester feil når de roste Keplers forrige bok Hypnotisøren opp i skyene. Spørsmålet er hva de nå skal gjøre når Paganinikontrakten går forgjengeren en høy gang. Det er mange grunner til å ta fram toppkarakter. Dette er forseggjort, originalt, uforutsigbart, og endelig en politimann som er befriende sunn, innehar fornuftens røst og kjenner på seg selv hva som er viktig og hva som er tøys. Her er skrekkromanens dukk-opp-som-troll-av-eske-effekter, thrillerens sleipe råskap og en grunnleggende tro på at det finnes gale mennesker som ikke lar noe være uprøvd når det gjelder å ta livet av folk. For å si det med fienden, den grusomme problemløseren, når han dreper et av sine uskyldige ofre: ”Det er ikke din feil at jeg må drepe deg, det er bare et mareritt som må realiseres …”