TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Panserhjerte (oppr. Leoparden) – Jo Nesbø

En forrykende reise …

Panserhjerte, omslag Ta plass i godstolen og fest sikkerhetsbeltet! Gjør klar for en forrykende reise med Harry Hole i førersetet. Ta med noe beroligende. Panserhjerte er enda skumlere enn Snømannen!

Panserhjerte er det eneste store kattedyret som jakter om natten. Den sniker seg innpå deg i mørket og regulerer pusten slik at den puster i takt med deg. Holder pusten når du holder den. Står helt inntil deg uten at du merker det. Har et drapsvåpen som får alle andre til å blekne. Leopolds grusomme eple. Når to kvinner blir funnet drept i Oslo med stikksår i munnen druknet i sitt eget blod, har Panserhjerte bare så vidt startet jakten på dem som må drepes før oppdraget er fullført.

Fra Ustaoset til Kongo

Politiet ser ingen sammenheng og står uten spor. Harry Hole har rømt til Hong Kong, der han doper seg vekk fra alle personlige og økonomiske bekymringer. Han får vite at faren ligger for døden i Oslo, og kommer hjem til en drapssak som overgår alt han tidligere har vært med på. Så skjer nye drap. En kvinnelig politiker blir funnet hengt fra stupetårnet på Frognerbadet. En mann blir funnet druknet i sitt eget badekar, limt fast til bunnen. Reisen har startet, og veien fra turisthytta på Ustaoset til boblende kratere i Kongo er kortere enn du tror. På det ene stedet kan årsaken til galskapen være begravd. På det andre er kanskje Panserhjerte å finne. I kappløpet om å ta morderen møter Hole dessuten motstand innad i politiet. Og får hjelp fra en gammel kjenning: Snømannen.

Sinnssyk regi

Panserhjerte er en forrykende krimgrøsser, der morderen spiller kort med djevelen, og hver gang trumfer med et drap. En sak med en så sinnssyk regi at du ikke tror det er mulig når du har løsningen. Så viser det seg på typisk Nesbøvis at du likevel ikke har den. At Nesbø tyner nervene dine til siste slutt. At regissør og morder kanskje ikke er samme person. Eller er de det likevel? Og hva med motivet? Penger eller sjalusi? Kanskje begge deler? Og midt i turbulensen står Harry mer fjellstøtt enn noen gang. Så lenge det varer. For når løpet er kjørt for både han og faren, lokker Hong Kong med nye fristelser.

Herlig turbulens

Panserhjerte er den åttende lesefesten der Harry Hole spiller hovedrollen. En halv million Harrybøker er solgt i Norge. Kanskje fordi Nesbø har den sjeldne evnen til å tviholde på deg til siste slutt. Du nyter turbulensen så du blir grønn i trynet og mister munn og mæle, pust og tid. Alt dreier seg om hvem og hvordan, og du vil bare at historien om mannen på énnittitre med et glisende arr fra munnvik til øre aldri skal ta slutt. Og inni deg er det kun to ord som gjelder helt til siste side er snudd: Heia Harry!