TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Pappas jente – Margie Orford

Sør-afrikansk klassekrim:

Besatt fra første Bokstav

Omslag for Pappas jente Hjertet ditt blør. I neste øyeblikk fryser blodet til is. Du er oppslukt fra første stund. Dette er både grufullt og praktfullt. Du leser PAPPAS JENTE.

Fredag kveld. En forlatt gate i Cape Town. Eller Rape Town som det også kalles. En seks år gammel ballerina venter alene på sin mor som skal hente henne. En bil stanser, og så er hun forsvunnet. Ingen spor, ingen har sett noe, ingen bryr seg, her er det øye for øye, tann for tann. Mistanken peker i retning av faren, en garvet politimann som slåss både mot den gruoppvekkende volden og sitt eget rykte.

Rått og kraftfullt

Merk deg Margie Orford, du kommer til å lese flere av hennes bøker. Allerede etter første kapittel måtte jeg google henne. Et sikkert tegn på at jeg allerede var hekta. Vi er i et land som har opplevd slavetid, kolonisering og apartheid, et land der folk tar loven i sine egne hender. Orford har pønsket ut en mesterlig intrige, og tar oss med på en sjokkerende reise i jakten på Pappas jente. Innstill den litterære gps’en din på en rå, kraftfull, inn til beinet opplevelse.

Vold – et maktsymbol

I et land der barn forsvinner daglig, vet pappa Riedwaan Faizal at timeglasset renner ut i løpet av det første døgnet, deretter legges etterforskningen på is. I sin desperasjon tar han kontakt med journalist Clare Heart, som lager dokumentar om barn som forsvinner. Hun har erfart at gangsterne i Cape Flats ghetto mishandler og dreper barn for å få anseelse, og sammen med Riedwaan tar hun opp den farlige jakten på Yasmin. Hans lille, elskede ballerina.

Klok og listig krimhelt

Clare Hearts mot og klokskap er symbol på mye av den kraftige energien i Pappas jente. Det er herlig med en krimhelt som utviser listig tankegang i etterforskningen, og samtidig er ubønnhørlig ærlig mot seg selv og sine omgivelser! Yasmins styrke og tro på at pappa til slutt skal ordne opp er også et genialt sjakktrekk, å være far er hovedtema i romanen. Og rammen rundt det hele er en by så levende at du tror du er der. Pappas jente er som en uklippet film i et rått format. Men hold deg fast, virkeligheten er verre, ifølge Orford.

Avskyelig og briljant

Tilbake til starten. Glemte jeg at den mest brutale gjenglederen av alle blir løslatt under et annet navn akkurat den dagen lille Yasmin forsvinner?

«Ingen ventet på han. Det var det ingen som hadde gjort siden morens begravelse. Hans mor var skutt fem ganger av halliken. To ganger i ansiktet, to ganger i hjertet, én i fitta. Han hadde slipt en sykkeleike, og gått til den illegale baren der morens morder satt. Han stakk den skarpe sykkeleiken i ryggen på halliken, presset den opp til spissen traff hjertet. Så forsvant han i natten.»

Margie Orford legger ikke to pinner i kors for å skåne leseren. Pappas jente er en avskyelig, opprørende og briljant thriller fra ende til annen. Denne romanen må du bare få med deg!