TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Politi – Jo Nesbø

Politi har alt:

En kriminelt bra Tour de Force

Politi Når en forfatter har skrevet ni bøker om samme helt, tror du ikke det er mulig. Men for Jo Nesbø er alt mulig. Politi er Nesbøs beste. Den har alt en krim i verdensklasse skal ha.

Vi forlot Harry Hole i ytterste nød da vi klappet sammen Gjenferd. Rev oss i håret, tenkte at det måtte bare ikke være slutt. Det måtte finnes en genial løsning, og ingen andre enn Jo Nesbø kunne finne den. Han fant den. Politi er tiende bok om Harry. Denne gang er det politiet som får svi, og da mener jeg SVI. Det er flere grunner til at Politi kommer til å toppe listene. Et snedig plot. Et frodig persongalleri. En rå kjærlighet. Ja, du leste riktig. Kjærlighet.

Finnes ingen grenser

Harry som et voldtektsuhyre. Harry på knærne for å fri. Harry inne i et kjøleskap. Harry som en knusktørr høyskoleforeleser. Kan du se det for deg? Nesbø kan der andre ikke tør å tenke tanken. Når alt er idyll, kan du stole på at helvete er løs i neste øyeblikk. Når alt er stille, venter infernoet. Og når alt ser håpløst ut, ser Harry vage konturer av en løsning i dypet av sin fantasi, sine følelser. Det finnes ingen grenser for hva som kan skje. Nesbø lar det skje, tar oss med på en vanvittig reise, på jakt etter en grufull sadist av en satans seriemorder.

Lurespor en masse

Det starter med at flere politimenn blir funnet drept på åstedet for gamle, uoppklarte drap de selv har utforsket. Drapene er mildt sagt bestialske, og alt tyder på at motivet er hevn. Politiet mangler sin beste etterforsker etter det som skjedde i Gjenferd, på Rikshospitalet ligger en godt bevoktet mann i koma, politisjef Bellmann er i trøbbel, og har i tillegg en løs kanon gående på dekk. Nesbø legger ut det ene luresporet etter det andre, og det rare er at du lar deg gjerne lure hvis du tror det kan bringe deg nærmere politislakteren.

En rå, naken kjærlighet

Det er mye mer som gjør Politi til lesefryd. Kjærligheten mellom Rakel og Harry. Hvem andre enn Harry kan love tidenes mest smertefrie skilsmisse når han frir, og legge til at de begge har alt å tape ved å gifte seg? En rå, naken kjærlighet uten all den fjollete staffasjen andre forfattere tyr til for å fortelle oss at det må bli de to. For et usannsynlig bra lag de er når slakteren trenger seg inn i privatlivet deres, jeg sier ikke mer. Og som vanlig blir du overrasket når morderen trer tydeligere frem. Du skal være uhyre våken for å ha forstått den enkle, likevel vanskelige sammenhengen. At motivet kan være hevn. At hevn kan ha utspring i en kjærlighet som aldri ruster. Og når du tror det er slutt, er du ved begynnelsen på en ny bok. Heldigvis. Uansett om politislakteren er tatt eller ikke, uansett om Harry og Rakel har fått hverandre, vet du skal få oppleve enda en makeløs lesefest om et år eller to.