TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Sandmannen – Lars Kepler

Et Keplersk eventyr fra helvete

Sandmannen Lås dører, steng vinduer, trekk for gardiner! For når Sandmannen kommer, er det ingen spøk. Da er det kort pust, høy puls og aller ytterst på stolsetet!

Ifølge et gammelt sagn er det Sandmannen som får barna til å sovne om kvelden. Noen kaller han Jon Blund. Han kaster sand i øynene til barna så de gnir seg i øynene og faller i søvn. Han har full kontroll over sine ofre. Akkurat som Sandmannen i Lars Keplers siste roman. Forskjellen er bare at Sandmannen til Kepler er umenneskelig ond.

Keplers mest konsekvente

Dette er ikke en virkelighetsforankret krim med psykologisk dybde. Mye er usannsynlig i Sandmannen. Men her er spenning og action så det monner. Her er cliffhangere på annen hver side. Og for deg som har lest Kepler før: Sandmannen er Keplers mest konsekvente thriller. Mysteriet blir løst, kabalen går opp, alle løse tråder nøstes inn, slutten er definitiv og kampen mellom det gode og onde får sin endelige løsning. Det siste er du forresten litt i tvil om når du legger boken fra deg. Typisk Kepler.

En seriemorder fra helvete

Seriemorderen Jurek Walter har sittet totalt isolert på rettspsykiatrisk avdeling siden han ble tatt av Keplers krimhelt Joona Linna for tretten år siden. Jurek Walter er ingen vanlig morder, han er den eneste Linna frykter. I alle år har han vært overbevist om at Jurek har en medhjelper utenfor asylet, men ingen har trodd han. Men en hutrende kald vinternatt i Stockholm kommer en ung, nedkjølt, dødssyk mann gående på en høy jernbanebro. Det viser seg at mannen og hans søster ble erklært død for mange år siden, og var to av Jurek Walters siste ofre.

Går undercover for å ta Jurek

Hvem har holdt den unge mannen innesperret i alle disse årene? Og lever søsteren? Joona Linna gjør alt for å finne henne, og den vakre politikvinnen Saga Bauer går undercover som pasient på Jureks avdeling. Det skal vise seg å få alvorlige konsekvenser, Jurek er en seriemorderpsykopat som manipulerer og dreper uten å nøle. For Linna og hans nærmeste handler det om en nervepirrende kamp på liv og død, ettersom Jurek er ute etter en lenge etterlengtet, privat hevn.

Fysisk kraft og sitrende spenning

Ingen tvil om at Kepler overgår alle forventninger i sin fjerde thriller med Joona Linna i hovedrollen. Det måtte jo komme, det var dags for Linna å stå ansikt til ansikt med denne djevelen i menneskets drakt. Denne gang er også språket mer gjennomarbeidet, ikke mer litterært, men enklere og uten en del av de klisjeene vi har sett i de tre andre romanene til Kepler. Sandmannen er full av fysisk kraft og sitrende spenning. Samtidig er detaljene nå bedre ivaretatt. Som sagt, det er bare å mure seg inne. Men vær forberedt på tøffe tak, for dette er et voksent eventyr fra helvete!