TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Savner deg – Harlan Coben

Maestro Coben

Savner deg av Harlan Coben Finnes den perfekte forbrytelsen? Den som er urprimitiv når det gjelder instinkt, og moderne når det gjelder utførelse? Les Savner deg, så skjønner du hva jeg mener.

Savner deg er som en skrekkens symfoni. Den starter i adagio. Harlan Coben presenterer den ene gåtefulle scenen etter den andre. Personer jaget av fortiden. Eller nåtiden. Og jeg lover deg: Du vil få bruk for alle scenene, karakterene som er involvert, selv om det synes umulig at de kan høre til samme historie. For tannhjulene griper jo ikke, puslebrikkene passer jo ikke? Så øker rytmen. Maestro Coben svinger taktstokken, du leser i allegro, det er umulig å stanse, på elegant vis synkroniseres handlingen, og midt i symfonien solisten, NYPD-detektiv Kat Donovan med fortidens dunkle bagasje.

Ny identitet på nett

Kat er snart førti og singel, bor og jobber på øvre Manhattan, og får en dag en invitasjon fra sin venninne om å date på YouAreJustMyType.com. Hun har liten tro på teknologiens kraft når det gjelder å finne den rette, men å sjekke denne nettsiden kan vel ikke skade? Tilfeldigvis matcher hun profilen til Jeff, som forlot henne for 18 år siden og hun ikke har sett siden. Samtidig får hun besøk av en ung man, Brandon Phelps, som trygler henne om å undersøke forsvinningen til sin mor, Dana. Det siste han har hørt fra henne er at hun har møtt den samme Jeff på nettet og dratt på ferie. Kat nøster opp trådene og finner ut at Jeff har skiftet identitet …

Pusher sannheten

Og det er mer. Mye mer. Mens Kat undersøker mannen hun en gang elsket, får hun vite at mannen som drepte hennes far har kreft og er døende. Hun oppsøker han, han forteller at det var en annen som drepte faren, og sjefen hennes vet hvem. Menneskene trenger svar for å kunne finne en slags mening i tilværelsen, Kat er intet unntak, og jo mer hun pusher sannheten, desto mer forstår hun at hun bør la det være. Men hun rister av seg forstanden og går videre, hun trenger rett og slett å få vite sannheten om sin egen far.

Kats umulige verden

Når takten i romanen øker, får Kat det travelt. Hvem kan hun stole på? Jeff, som stakk av fra forlovelsen, og gjør det igjen når hun tar kontakt? Den ustabile ungdommen Brandon Phelps? Sjefen hennes, som ikke forteller sannheten om faren? Hvem er den usannsynlig ufyselige Titus, som utfører den perfekte forbrytelsen? Og hva har en bortgjemt Amishsk bondegård med flere menneskegraver å gjøre med vår tids nettkriminalitet? På mesterlig vis pisker dirigent Coben opp tempoet og fletter kapitlene de siste hundre sidene. Det er synkronisering på millimeteren, cliffhanger på cliffhanger, du mister nattesøvn, glemmer å gå av bussen, og tro for all del ikke at du har alle svarene før siste side er lest.

Oppvisning i skrivekunst

Du savner ingenting i Savner deg. Du lurer litt i starten, hva er dette, men får fort følelsen av at Coben stoler på deg, regner med at du følger med i timen. Gjør du det, er du sikret en leseropplevelse av de sjeldne. For dette er virkelig skrivekunst av høy klasse. Dette er pulsen til New York City. Dette er fremtidens onlinekrim på sitt mest grufulle kombinert med fortidens familiegåter. Alt perfekt orkestrert av Maestro Coben. Nok en gang er han sikret førsteplass på bestselgerlista til New York Times. Trenger jeg si noe mer?