TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Sikre tegn på din død – Torkil Damhaug

Skremmende bra

Sikre tegn på din død Noen forfattere kan kunsten å snekre de mest perfekte plot. Andre er mest kjent for å skrive om brutalt levde liv. Torkil Damhaug mestrer begge deler.

I sin nye roman Sikre tegn på din død tar han for alvor i bruk alle sine litterære strenger, og hvilken fortelling dette er blitt! Et bredt anlagt, internasjonalt drama med sykehuset A-Hus som base for de viktigste karakterene, enten de nå kommer fra et krigsherjet Bosnia, terrorens Iran eller ghettoen Rosengård i Malmø. Midt i dramaet to unge menn, Sigurd og Arash, drevet fra skanse til skanse, fra mord til mord.

Sikre tegn

Sigurd er sønn av Jenny Plåterud som du kjenner fra Torkil Damhaugs tidligere romaner. Han rekrutterer selgere for helseproduktet Newlife, som hindrer cellene våre fra å eldes. Allerede her et sikkert tegn. Kjæresten Katja er fra Rosengård, et nytt tegn, stadig legges nye tråder ut, og når Katja vikler seg inn i en spiral av vold, er ikke Sigurd vanskelig å be. Han gjør det han innerst inne vet er galt, oppsøker farlige situasjoner på farlige steder, og lander som regel på bena. Som regel.

Blod og psykologi

Arash med en helt annen bakgrunn, fra Elvin-fengslet i Teheran, er portør og kaospilot på A-Hus. Også han ønsker å lykkes i livet, men virvles inn i en kaotisk verden, der han hele tiden er på grensen til å bryte sammen. Portrettet av Arash gir oss også innsikt i en kultur som for mange er fremmed. Sigurd og Arash, to parallelle løp med Jenny som navet, mor til Sigurd og bekjent av Arash. Hvilken psykologisk thriller du som leser er en del av fra første side! Krydret med kriminelle lovbrudd, tilsatt en dash av blod og blind vold. Det er bare å ta seg fri et par dager, lese og gi seg over!

Litterær undring

Det er ikke mange forfattere forunt å mestre den litterære utfordringen Torkil Damhaug tar på strak arm. Han skaper undring, karakterene er levende mennesker med relasjoner og handlinger som forteller hvem de er, og de kunne vært deg og meg. Når disse gradvis virvles inn i kriminelle miljøer uten at du forstår hvorfor, og hvordan det skal gå, tvinges du til å tenke nytt. Hva gjør at noen utsetter seg lettere for risiko, at noen tilsynelatende mestrer det og andre ikke, at noen lykkes i den kulturen de lever i, mens andre kullseiler? Evnen til å få leseren til å undres er Torkil Damhaugs styrke, og gjør at du bare må videre for å se hvordan dette psykologiske dramaet vil ende. Nettopp det er et sikkert tegn på en stor roman.