TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Sønnen – Jo Nesbø

Glitrende om Hat og Kjærlighet

Omslag for Sønnen En heftig kjærlighetsfortelling. En voldsom hevnhistorie. Ta høyde for uvanlig store påkjenninger når du leser Sønnen. Og vet du hva? Du vil elske det fra start til mål!

Du blir rørt, du blir kvalm, du blir lurt. Og har hjertet i halsen. Leser du Nesbø, er hele følelsesregisteret ditt i bruk. Denne gang befinner du deg i et nytt krimunivers med et nytt persongalleri. Tro det eller ei, men du savner ikke Harry Hole et øyeblikk! Sønnen er en thriller der det ikke bare går én, men mange kuler varmt, og kommer garantert til å smelte kvikksølvet på samtlige barometre for bestselgere i 2014.

Har mye å hevne

Narkomane Sonny har vært i fengsel siden han var 18. Han finansierer dop ved å sone for andres lovbrudd. Dopet får han av presten. En bibel med et hulrom med tre poser heroin og oppskrift for neste tilståelse. Hans avdøde far og forbilde var politimann. – Da pappa forsvant, forsvant jeg også. Han tror faren tok selvmord, men får en dag høre at han ofret livet for sønnen. Sonny blir født på nytt, rømmer og har ekstremt mye å hevne. Et bibelsk sitat innleder boken: «Skal derfra komme igjen for å dømme levende og døde.»

Hat og kjærlighet

Du kjenner deg igjen, vi er i Nesbøs velkjente Oslo noir. Måten han beskriver byen på, så nostalgisk, så idyllisk, i neste øyeblikk et voldelig inferno og en bunnløs politikorrupsjon. Klassiske temaer som far-sønn, lov-rettferdighet og hevn-urettferdighet. Og alt sammen dreier rundt det velkjente navet til Nesbø: Hat og Kjærlighet.

Galskapens dilemma

Sonny tar inn på Ila Pensjonat, der vakre Martha er daglig leder. Hun lider av compassion fatigue, også kalt the cost of caring. Det ulovlige skjer, de blir for elsket, en følelse som består av to ord, ifølge Nesbø. Men hvem vil elske en som dreper? – Det er galskap, men det er det eneste jeg kan gjøre, sier Sonny når Martha spør. Han vil straffe dem som står bak all dritten. Dem han sonet for. De som tok livet av faren. Sist, men ikke minst, skal han finne den egentlige muldvarpen, den faren hans ble beskyldt for å være. Og hva gjør Martha da?

Røsker i hjerterøttene

Politiinspektør Simon Kefas blir satt på saken. Han har fått fyken i Økokrim på grunn av spillegalskap, og er en gammel bekjent av faren til Sonny. Sammen med ferske Kari Adel danner han en ny etterforskerduo. Fortellingen akselererer, og hevnens engel har sine helt sinnssyke metoder. En fryseboks, en kvelende gitarstreng, en uhyggelig hundegård, ingen midler er utenkelige i Sonnys brutale vendetta. Dette er burlesk vold, det er pageturning av høy klasse, og alt snus på hodet med én setning. Du fintes helt ut, for i neste øyeblikk å komme tilbake med «ja-selvsagt-var-det-sånn-følelsen». Når Nesbø i tillegg beskriver en kjærlighet som røsker i dypet av hjerterøttene, er det ingen tvil. Terningen min lander fjellstøtt på seks.