TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Stalker – Lars Kepler

En seriemorder av tvang

Stalker av Lars Kepler En stalker lider av et forfølgelsessyndrom. Er sykelig besatt av en annen person, og utsetter vedkommende for plagsom atferd. Og noen stalkere er helt nødt til å drepe sine utvalgte …

For en stalker er forfølgelsen som narkotika, det er umulig å slutte, han må stadig komme nærmere offeret, ta kontakt, utvikle en slags relasjon i sitt eget hode. En fryktskapende tilnærming som starter i det uskyldige, og etter hvert kan bestå av trusler, vandalisme og trakassering, i verste fall vold og grufulle drap. Sjalusi er ofte et fremtredende motiv, og det er stort sett menn som tyr til den ufyselige rollen som ensom stalker …

Finurlige drapsmetoder

Joona Linna, helten til Kepler, har vært forsvunnet i ett år, og alle tror han er død. Nesten alle. Saga Bauer leter etter han, mens en ny kvinnelig kriminalinspektør som er ekspert på seriemordere, spree killers og stalkere, har overtatt Joonas gamle kontor på Rikskrim. Så går alarmen! Rikskrim mottar mystiske linker til filmklipp på YouTube. Kvinner, som er filmet gjennom deres egne vinduer mens de kler av seg. Kort tid senere er de drept på bestialsk vis. Det er umulig for politiet å vite hvor filmen er tatt opp selv om de er varslet, stalkeren har planlagt hvert drap til minste detalj, og den finurlige metoden sørger for at politiet hver gang er på etterskudd.

Hypnotisk etterforskning

Den nye kriminalinspektøren kaller inn hypnotisøren Erik Maria Bark for å få hjelp når mistanken etter hvert retter seg mot presten Rocky Kirklund, som for ni år siden ble dømt til tvungent psykisk helsevern for et mord som likner på det som etterforskes. Hypnotisør Barks skråsikre uttalelse for ni år siden var tungen på vektskålen da Kirklund ble dømt for drapet, og nå er presten i ferd med å tilpasse seg samfunnet ved hjelp av permisjoner. Han lider av blackouts om hva som har skjedd, og ved hjelp av hypnose håper politiet å få frem sannheten. Kan presten virkelig ha en medsammensvoren der ute?

Skumle voldsmiljøer

Hypnosene av presten er så vidt i gang når en ny link til en film på YouTube kommer til politiet. Og enda en. Kun kvinner, som først blir filmet, deretter plaget og mishandlet før de drepes og etterlates i identisk sittende positur av den syke morderen, som selv opptrer i gult oljehyre. Seriemorderen stalker sine ofre, men hvor i all verden finner han dem? Det blir etter hvert klart at dette er en sak med forgreninger til narko- og prostitusjonsmiljøer, en sak som ikke kan løses uten Joona Linna, helten som ser sammenhenger ingen andre ser. Samtidig evner hypnotisør Erik å plassere seg selv i mistankens søkelys.

Kidnappet i presens

Stalker er Lars Kepler på sitt beste. Du er med i en film, fra første setning er du kidnappet i presens. Korte kapitler driver tempoet opp, og plotet er så raffinert og elegant at du hele tiden må videre. Kort pust og høy puls fås på kjøpet, her er både fysisk kraft og sitrende spenning hele veien, enkelte scener er rett og slett et sant eventyr fra helvete. Og det skal Keplers ha: De skriver med hjerte og passion, virvler deg inn i eventyret, gir deg en ny og uhyggelig måte å forstå verden på. De er rett og slett unike historiefortellere, og gjør det på en gåsehudfremkallende og spill levende måte.