TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Svindleren – John Grisham

Alt du kan drømme om

Svindleren av John Grisham Ingen annen forfatter løsner litterære gordiske knuter som John Grisham. Nok en gang har legenden levert et mesterverk i storytelling.

– Jeg kjente ikke dommeren, men vet hvem som drepte han. Sånn begynner det, Malcolm Bannister er advokat, sitter selv i fengsel, huden er kullsvart og han har ett ess i ermet når den føderale overdommeren Raymond Fawcett blir funnet død på hytta sammen med sin elskerinne. Esset har han tenkt å bruke for alt det er verdt. Han vil ut av fengslet, der han har fungert som en lydhør trøster for alle som sitter innenfor og mener seg uskyldig dømt. Han har en plan som nesten er for intrikat og eventyrlig til å kunne gå i oppfyllelse. Og en ukuelig tro på at alt er mulig …

Grishams resept

Du får alt du kan drømme om i Svindleren. Grisham er tilbake der han er aller best. Som en unik, underholdende storyteller. Resepten er så enkel at bare Grisham kan komponere den: Full fres fra start, og når du tror at det roer seg, tråkker han gassen i bånn. Sist, men ikke minst, er han ekspert på å la the little guy kjempe mot overmakten, for så å vinne den umulige kampen til slutt. På samme måte som en advokat jobber med juryen for å få frem sannheten, jobber Grisham med leserne for å få dem til å tro på personene og den utrolige historien i Svindleren. Og snakk om å lykkes fra start til mål!

Tid for payback

Tilbake til den myrdede dommer Fawcett: Det var ingen tegn til vold, ingen kamp, bare to lik og en ekstremt stor safe, åpnet og tømt. Hva inneholdt safen? FBI vil selvsagt vite både det og hvem som var morderen, og Malcolm Bannister kan veldig gjerne tenke seg å fortelle det. Men alt har sin pris, og Mister Bannister ble ikke født i går. Han har en plan, og mye av planen er utenfor hans kontroll. Det er tid for payback, og Grisham er krass og sarkastisk når det føderale rettsmiljøet tas på kornet. Malcolm er en smart mann, har blitt enda smartere etter fem år i fengsel, og legger en hysterisk underholdende og festlig plan for sitt nye, ekstravagante liv.

Gull, drugs og Karibia

Det er en sjelden nærhet i bøkene til Grisham, en slags personlig energi som tar tak i deg og pusher deg fra side til side, denne gang i full uvisshet om hva som skal skje og hvorfor Bannister gjør som han gjør. En historie full av twists and turns, og samtidig så smart, så morsom, så full av understatements og presis kritikk av det amerikanske rettssystemet og mer eller mindre pålitelige utøvere. Gull, drugs og karibiske strender har også sin plass, og etter dette kan jeg til og med kunsten å gjøre en double deal. Og når avslutningen er slik bare Grisham klarer å konstruere, er Svindleren et enestående bevis på hvorfor denne skarpskodde penneknekten har solgt 300 millioner bøker på 40 ulike språk.