TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

The Confession – John Grisham

«The Confession»:

Et ubønnhørlig kappløp

The Confession En uskyldig mann skal om fire dager få sin dødsstraff effektuert, selv om liket aldri ble funnet da han ble dømt for ni år siden. Kan den skyldige redde han fra døden?

Er det mulig for en skyldig mann å dukke opp i siste liten og overbevise både dommere og politikere om at de er i ferd med å effektuere dødsstraff på en som er uskyldig? Det er det denne thrilleren handler om. Skal rettferdigheten seire, og den dødsdømte slippes fri? Snakker den skyldige sant, eller er han bare ute etter medienes søkelys? Finner de liket av ungjenta som forsvant for ni år siden? Kan politikerne og dommerne trekke dødsdommen tilbake i siste sekund? Hvilket sinnssykt race Grisham har komponert! Som vanlig leverer han en historie der det er komplett umulig å forutsi hva som vil skje.

Mens klokken tikker …

Kriminelle Travis Boyette oppsøker pastor Keith for å fortelle at han drepte highschool-jenta Nicole i en by i Texas for ni år siden. Fotballspiller Donte Drumm ble dømt for drap uten at de fant liket. Drumms forsvarer, Robbie Flak, en bulldog av en advokat, har gjort alt som er mulig for å forhindre at dødsdommen effektueres, og nå er det kun dager igjen. Travis forteller pastoren at han har en hjernesvulst som gjør at han har kort tid igjen, og de oppsøker Robbie for å fortelle om tilståelsen. I mens tikker klokken ubønnhørlig mot tidspunktet for dødsdommen. Den skal effektueres i en stat kjent for å effektuere suverent flest dødsdommer i USA …

Mye på spill

Etter hvert som timen nærmer seg får vi innblikk i hva som står på spill i slike saker, både hos politikere, advokater og dommere, og raseopptøyer oppstår fordi dødsdømte Drumm er mørkhudet. Vi følger samspillet mellom pastor Keith og Travis, og vet ikke om Travis forteller sannheten eller ei. At Travis ombestemmer seg gang på gang og er alvorlig syk, gjør også sakene vanskelig. Og vi følger både familien til den drepte jenta og den siktede, mørkhudete fotballspilleren som skal henrettes.

Uten tvil en bestselger

John Grisham har klippekort på New York Times Best Seller list, og The Confession er ikke noe unntak. Han viser nok en gang at han har et suverent grep på skrivingen, innsikt i stoffet og ikke minst troverdige karakterer. Han tar seg tid til detaljerte forklaringer uten at hovedtråden i handlingen lider, og skaper en forventning til hva som skal skje som gjør at du bare lese videre hele tiden. Kos deg med The Confession, du blir garantert ikke skuffet!