TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Til Jacobs forsvar – William Landay

Et besettende drama

Omslag for Til Jacobs forsvar Noen romaner fortjener virkelig å bli kalt besettende. Fra første side griper de tak i deg, og tviholder på følelsene dine. De river deg opp, utfordrer deg og tvinger deg til å tenke om igjen. Til Jacobs forsvar er en slik roman.

Det er sjelden jeg leser thrillere med slike litterære kvaliteter. Så intenst og intelligent. Så smart og sofistikert. Og samtidig så vanvittig spennende. Om en kjærlig og velfungerende families totale kollaps. Om synder som går i arv. Om den ultimate testen for alle foreldre: Hvordan reagerer du når barnet ditt blir anklaget for mord?

Fra idyll til mareritt

Andy Barber er visestatsadvokat i lille Newton like ved Boston. Velansett, respektert og beundret. Ting er på stell, han lever et idyllisk forstadsliv med sin kone Laurie og sønnen Jacob på 14. Men idyllen blir til mareritt når en gutt i parallellklassen til Jacob blir funnet stukket til døde i en park nær skolen, og indisier peker i retning av introverte Jacob. Andy må forlate jobben, og setter alt inn på å forsvare sønnen som far.

Det verste scenariet

De grufulle tankene Andy og Laurie får når de begynner å lure på om alt er som det skal være med Jacob, treffer deg midt i solar plexus. Når tvilen smyger seg inn, og ekteskapet rakner. Når naboer vender seg bort, og Jacob vender seg inn mot seg selv. Hvem er Jacob egentlig, og hvordan skal de forholde seg til det verste scenariet når de ikke vet hva som er sannheten om sin egen sønn?

Kan drap gå i arv?

Krisen eskalerer, og blir nesten ubegripelig når psykologiske tester viser at Jacob har en personlighet som matcher den hendelsen han er siktet for. Hjertet hans er to størrelser for lite. Når hemmeligheten om Andys familie ser dagens lys, viser det seg at hans far, farfar og oldefar alle var mordere. Men er det virkelig mulig å arve et drapsgen? Andy oppsøker faren i fengsel, og det skal vise seg å få betydning for den komplekse saken.

Sjokkerende løsning

Men legger du skjøre foreldrefølelser, dystre familiehemmeligheter og tanken om at drap kan gå i arv til side, er to spørsmål som gjør at du ikke kan legge denne boken fra deg før du er i mål: Drepte Jacob klassekameraten? Hvis ikke, hvem gjorde det? Dette er også en rettssalsthriller der morderen kan bli frikjent. Eller en uskyldig gutt kan bli sendt i fengsel for livstid. Slutten på dramaet er både uforutsigbar og sjokkerende, du ser garantert ikke den totalt uventede løsningen komme før du har lest siste side.

Heftig leseropplevelse

Jeg tok meg i det da jeg leste Til Jacobs forsvar, jeg raste gjennom følelsesregisteret mitt, og var både medlidende, rystet og rasende. Var det fordi foreldreinstinktet ble utfordret? Falt jeg for det geniale plotet og måten sympatien manipuleres med? Eller kanskje var det måten denne romanen fanger det sårbare i et familieliv på? Summen av alt gjør den til en virkelig heftig leseropplevelse. Jeg lover, du kommer til å elske Til Jacobs forsvar.