TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Vær hos meg – Harlan Coben

Utsøkt om fortidens skygger

Vær hos meg Harlan Cobens Vær hos meg er en utsøkt thriller om den skjøre grensen mellom et vellykket liv og fortidens skjulte sannheter.

En forstadsmamma med to søte barn. En talentfull fotograf som har sløst bort talentet. En detektiv som aldri ga opp en «closed case». Resepten i Vær hos meg er briljant. Coben tar tre tilsynelatende normale mennesker og setter dem i situasjoner der de mister kontroll og står overfor umulige dilemmaer. Deres stier krysses, og når alt håp er ute, kaster han ut en livbøye som gjør at historien fortsetter, om mulig enda mer grufull. Da er ingenting som det var for noen få sider siden, og vi er på vei inn i nye, håpløse situasjoner.

Fortidens skygger

Megan er forstadsmamma med to barn, perfekt ektemann, nusselig hus med stakittgjerde rundt og en svigermor med Alzheimer. Hun har en hemmelighet, en fortid som prostituert på den tvilsomme klubben La Créme i nærmeste by, og deler av henne savner spenningen ved akkurat det livet. Ray er den desillusjonerte fotografen som fikk livet endret på grunn av et blodig drama han aldri kan glemme. Detektiv Jack Broome kan aldri gi slipp på en gammel sak om en mann som forsvant sporløst for sytten år siden. For øvrig samme år som Megan, eller Cassie som hun da het, begynte sitt nye liv …

Mord og kjærlighet

Når en mann forsvinner på akkurat samme dato som for sytten år siden, kolliderer de tre livene til Megan, Ray og Jack, og godt bevarte hemmeligheter kommer for en dag. Saken eksploderer, og vi forstår at dette også dreier seg om den store kjærligheten du en gang ga slipp på, men aldri har glemt. Når Coben i tillegg tar oss med inn i en kynisk underworld i Atlantic City, og vi møter to av de verste psykopatene du overhodet kan tenke deg, blir dette en thriller som har ALT. Jeg har bare én ting å utsette på den: Jeg tok den 400 siders thrilleren i én jafs, og plutselig var alt over. Gi meg en ny Coben-bok så fort som mulig! Om det er Bolitar eller stand-alone spiller ingen rolle. Bare må ha det!

Sylskarpt og vittig

Det er lett å bruke klisjeen eksellent når Coben leverer slik han gjør her. Det er jo akkurat det dette er! En strøken karakterutvikling, troverdig politiprosedyre, herlig plot, og ikke minst dialogene, som Coben behersker til fulle. Selv om det som skjer kan være grufullt og bestialsk, tar jeg meg selv i å smile når jeg leser om Cobens seriemordere. Den måten han kompenserer et innviklet plot med sylskarpe, vittige dialoger er mesterlig. Og du kan bare glemme å gjette hvem som står bak djevelskapen i Vær hos meg. Når du endelig får vite det, er løsningen både opplagt og forståelig. Typisk Coben, det også.