TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Forfatterintervju: Gillian Flynn

Slett ingen snill pike

Gillian Flynn Gillian Flynn er opptatt av at kvinner også har sine mørke sider. At kvinner også kan være aggressive. Ikke bare gode, omsorgsfulle og moderlige.

På hjemmesiden skriver hun at hun aldri var noen snill pike, og må jobbe hardt for å være såkalt god. Kvinnelig aggresjon er like naturlig som mannlig, kvinner er bare flinkere til å holde den i sjakk.

Mer komplisert

– Jeg tror vi er mer psykologiske, mer analyserende. Kvinnesinnet er mer komplisert, vi har vanskeligere enn menn for å gå videre har når vi først har fått en fiende. Det har både negative og positive bivirkninger, det kan for eksempel være veldig slitsomt å gå rundt og bare være god, ifølge Flynn.

Utgitt i 28 land

Hennes tredje roman Flink pike, hennes definitive gjennombrudd i Norge, har toppet New York Times bestselgerliste lenge, og solgt over tre millioner eksemplarer i USA. Flynn er utgitt i 28 land, og bor i Chicago med sin mann, sønn og en gigantisk, svart katt ved navn Roy. Hun er opprinnelig fra Missouri, der mye av handlingen i Flink pike er lagt.

Fantasifull barndom

Født i Kansas, datter av to professorer i litteratur og film. En god barndom med drøssevis av bøker og filmer. Snadder for fantasien, med andre ord. Etter å ha tatt journalistikk og engelsk på University of Kansas, gikk turen til Chicago, der hun tok master i journalistikk og fant ut at hun var for pinglete til å bli det hun ville: Jobbe som krimreporter.

Lite til felles

Plotet i Flink pike var det mest utfordrende. Å holde orden på hvem som hadde gjort og sagt hva og når, ifølge Flynn. Å skape karakterer er lettere, for å få til det skriver hun om barndommen til karakterene, ting de har gjort og skrevet, uten at det skal med i romanen. Hun synes synd på hovedkarakteren i Snill pike, Amy, og mener selv hun ikke har mye til felles med henne. Amy har aldri følt motgang, det meste i livet har vært enkelt, inntil hun opplever den store nedturen, uten å ha reell kontakt med ektemannen Nick.

Tre romaner

Hun dro til New York, og skrev for Entertainment Weekly i ti år. De første seks årene om filmer fra hele verden, de fire siste årene om TV-serien The Wire. I 2006 debuterte hun som forfatter med Åpne sår, som gav henne to Dagger-priser. I 2009 kom Mørke rom, en New York-bestselger som vant flere priser. Flink pike er kalt årets krimsensasjon i USA. Med den har Flynn tatt steget opp i krimlitteraturens ypperste skikt.