TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Forfatterintervju: Margi Orford

Krimdronningen av Sør-Afrika

Margie Orford — Det sies at sør-afrikanerne skal være verdens hyggeligste. Med mindre de prøver å drepe deg.

Margie Orford er født i London, vokste opp i Namibia, bor i Cape Town, og liker å sette ting på spissen. Den volden hun skriver om får likevel aldri blitt så voldelig som den ekte. Ved siden av å være suksessrik krimforfatter, er hun visepresident i sør-afrikanske PEN, som jobber med kvinner og barn som utsettes for vold. Hver dag blir tre barn drept i Sør-Afrika, og hvert tredje minutt voldtas et barn. Det store bildet er mildt sagt rystende.

Samfunnet er morderen

– Da jeg researchet til Pappas jente, samlet jeg presseklipp fra ni barnedrap som fant sted på forskjellige steder i løpet av to uker. Det var ingen seriemorder som sto bak drapene, ikke én drapsmann. Det er det sør-afrikanske samfunnet som er morderen, ifølge Orford. Hun ønsker å forstå volden, og mener den er et eget språk som forteller mye om andre forhold i samfunnet.

Opptatt av volden

Hun skriver på sin sjette roman, og journalisten Clare Heart og politimannen Riedwaan Faizal er hovedkarakterer i alle. Etter ti år som krimforfatter ønsker hun å gå dypere inn i karakterene, og skriver nå på en psykologisk thriller. Hva gjør volden med oss? Hvordan mestrer vi å bli utsatt for ekstrem vold som i Sør-Afrika, der antall anmeldte voldtekter er cirka 60 000 i året?

Har selv vært i fengsel

Margie har selv opplevd å bli kastet i sør-afrikansk fengsel etter å ha demonstrert mot det forferdelige apartheid-regimet på 1980-tallet. Hun mener at apartheid formet skjelettet av det samfunnet Sør-Afrika har i dag, og peker på et samfunn i oppløsning. Som journalist følte hun at korte artikler ikke strakk til og bestemte seg til slutt for å skrive krimromaner.