TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Intervju: Anja Edin

– Målet er å inspirere!

Anja Edin Når Anja Edin står på scenen, er målet alltid å inspirere. Enten scenen er et kickoff for en bedrift, et seminar om en ny livsstil eller kampen om norsk håndballgull. Hva er det egentlig som driver henne?

Vi som har sett et par håndballkamper, husker hennes debut på landslaget i 2006. Alle så det uforløste talentet hennes. Jenta som ville så mye. På egen hånd. Men noe manglet. Så forsvant hun ut av landslaget, og vi glemte henne nesten. Men bare nesten. Sju år senere er hun tilbake, og lever et liv hun styrer selv. Tar ansvar for sin familie. Tar ansvar for det kollektive. Ha en klar, tydelig stemme. Blir kåret til EMs mest verdifulle spiller. Og har en helt fryktløs tatovering på høyre underarm. Fearless. Akkurat det siste sier kanskje det meste, Anja?

Fearless – en livsstil

– For meg er fearless en livsstil jeg lever etter hver eneste dag, enten det gjelder håndball, privatliv eller jobben som inspirator. Denne livsstilen har jeg skrevet om i en bok, som er ute i disse dager. Den handler om tankene dine. Å jobbe med den indre dialogen. Å trene på positive tankesett, som drar deg i riktig retning. Landslagskarrieren min er egentlig et godt eksempel på at det virker. Da jeg debuterte, satt jeg på benken og fortalte meg selv hvor dårlig jeg var før jeg kom utpå. Da jeg ble kåret til den mest verdifulle spilleren seks år senere, var jeg klar når jeg kom utpå. Full av mental spenst. Visste at jeg kunne hoppe uten frykt. Og gjorde det, sier Anja uten å nøle.

Går opp nye spor

Bare keiserens nye klær, tenker du kanskje nå. Alt maset om å tenke positivt. Du har hørt det hundre ganger før. Men du skal ikke ha snakket lenge med Anja eller tilbrakt mange minutter på fearless.no før du skjønner at dette er noe helt annet. Går du i andres fotspor, kommer du aldri først, heter det, men Anja går opp nye spor. Gjør klar for mental spenst, trening av deltamuskel, kreativ pump og kampen mot fantomsmerte. Anja utfordrer deg til og med til å lage en ny versjon av jeg’et, så den mentale restitusjonstiden blir kortere etter eventuelle tap og nederlag.

Helsemessig gevinst

– Det er selvsagt en helsemessig gevinst i det å jobbe med din indre dialog. Jeg har vært i miljøer som jobber med psykisk helse, og vet at mye handler om feiltolking. Du eier selv tankene, og min modell handler om å få kontroll over tolkningen av dem. Det er nettopp tolkningen som kan skape frykt og angst for ikke å være bra nok, og mange løser det ved å være ”flink pike”, noe som ofte gjør vondt verre på sikt. Du har tanker og ideer, men gjennomfører dem ikke fordi du ikke tør eller tror nok på deg selv. Men tankene kverner videre, og resultatet kan fort bli det som kalles fantomsmerte, sier Anja.

Livet som lesbisk

Hun har selv opplevd situasjoner der hun gutset, og sa ja. Å si ja til å bli med på Larvik HKs satsing på å bli verdens beste håndballklubb var én utfordring. Å bli mamma til en krabat som nå er ett år var en annen. Å forlate lærergjerningen og satse på fearless var en tredje. Men livet som lesbisk har hun et svært avslappet forhold til. Hun har ikke følt seg så annerledes at det gjør noe, hatt en god oppvekst og opplevd mye støtte. Akkurat nå har hun det så bra som det er mulig å ha det.

En ønskeposisjon

– Jeg lever et liv og har en livsstil der jeg selv bestemmer hva jeg gjør. Å ha mulighet til å kombinere satsing på håndball med jobbingen med fearless er fantastisk. I tillegg er det å bli mamma altoppslukende, og både Gro og jeg er stolte av den jobben vi gjør sammen. Det skal bli spennende å se om vi begge klarer å spille håndball på høyt nivå fremover, så langt har vi i hvert fall fått til en hverdag begge trives med. Dette er en ønskeposisjon, og jeg satser på at det fortsetter, sier Anja uten frykt for at et stabilt familieliv skal innebære stillstand. Hun og Gro inspirerer nemlig ikke bare omverdenen. De inspirerer hverandre, også.

Stolt av familien

– Gro er en helt fantastisk rådgiver. Hun er tydelig i sine tilbakemeldinger og støtter meg. Hun roer meg når kreativiteten tar overhånd, og heiser meg opp når det er tid for det. For meg er hun kort og godt en fantastisk venn, samarbeidspartner og kjæreste. Er det rart jeg er stolt av familien min? Sier Anja, og begynner å snakke om fearless enda en gang. Hvor viktig det er å trene opp mental spenst. Uten mental spenst tar disse begrensningene over, og det vil hun ikke ha noe av. For Anja er Janteloven en saga blott!

Anja Edins 9 fryktløse fearless-tips

 1. Den indre dialogen din forteller mye om deg selv, dine tanker og hvem du er
 2. Vær først og fremst bevisst på hvor mye makt den indre dialogen din egentlig har
 3. Oppsøk mennesker som har en god mental spenst, og gir deg positiv energi og guts
 4. Uten mental spenst tar begrensingene fort over, og det blir helt umulig «å hoppe i det»
 5. Du eier dine egne tanker, husk derfor at de negative tankene alltid kverner videre hvis du ikke gjør noe med dem
 6. Få kontroll over din egen tolkning av tankene dine, og skap positive, utfordende tankesett
 7. Du må tørre å ha en tydelig stemme, og virkelig tro på at det du tenker er riktig for deg
 8. Unngå å pådra deg «flink pike-syndromet», det gjør garantert bare vondt verre på sikt
 9. Begrav Janteloven for evig og alltid, den klarer du deg veldig godt uten!