TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Språkvask
 6. Produkttekst
 7. Bøker
 8. Skjønnlitterær tekst
 9. Reisesaker
 10. Portretter
 11. Pressemeldinger

Intervju: Oddbjørn Hjelmeseth

Hyttegeneral Hjelmeseth

Når han kommer på hytta, er ikke is i rubben det første han tenker på. Nei, da fyrer han i peisen, åpner en rødvin og smiler til verden.

Oddbjørn Hjelmeseth er verdensmester på ski. I alle år har han brukt hytta på fjellet til å trene, på barmark eller snø. Nå har den nye hyttegeneralen bestemt seg for å slappe av på hytta. Oppgaven som frontfigur i Norsk Hyttelag tas på alvor. Han er sponsorsjef i frukt og grønt i BAMA Gruppen. Og ekspertkommentator i vinterhelgene i TV2. I tillegg sier han ja til å stille opp i hytt og vær. Spørsmålet er om livsnyter Hjelmeseth får tid til å nyte det gode hytteliv?

Egg og bacon …

– Å, ja. Hytta på Beitostølen er hellig. Vi er der mye om sommeren, hele familien er med, men det kunne vært flere turer om vinteren. Det er ei hytte med god plass, og vi liker godt å ha med venner og kjente. Der slapper vi av, det er ingenting vi skal rekke, vi står opp og legger oss når vi vil, og spiser frokost og middag sammen. Det er lite som er obligatorisk, bortsett fra egg og bacon til frokost. Det smaker så utrolig mye bedre på hytta, vi bare ha det, sier en entusiastisk hyttesjef.

Fra seter til palass

Den Norske Hytta har forandret seg, ifølge Hjelmeseth. Fra å være seter for noen utvalgte til å bli allemannseie med tilgang på dusj, toalett og strøm uansett om det er til fjells eller langs kysten. Hans egne foreldre hadde hytte uten strøm og vann, og han mener ei lita bu er like verdifull som et palass på 500 kvadratmeter. Det viktige er at du lever det gode liv når du er på hytta.

Lever av hyttefolket

– Hyttelivet er inkluderende. Vi gjør ting i lag. Spiller Ludo, Yatzy og andre brettspill. Går en tur sammen, kanskje ut i naturen, kanskje på kafé, det viktigste er at vi har tid, sier Hjelmeseth, og benytter muligheten til å skryte av hyttekommuner som står på pinne for at hyttefolket skal ha det bra. Det legges til rette, det arrangeres et vell av tiltak, det kjøres opp løyper, det er mange kommuner som har skjønt at de lever av hyttefolket, som årlig bruker 20 milliarder kroner totalt på lokale tjenester og tjenester når de er på hytta.

Hyttelag med goder

Når vi vet at det er 400 000 hytter i Norge, er det klart det finnes tilfeller der hytteeiere kommer opp i konflikter og får behov for assistanse. Da er Norsk Hyttelag på pletten med sine medlemstjenester. Poenget er at gleden ved å ha ei hytte skal være det viktigste, samt å redusere eventuelle konflikter. Det skjer når hytteiere og hyttekommuner samarbeider best mulig.

Aldri bli en plage

– Hytta skal aldri bli en plage, men en friplass der vi koser oss, sier Hjelmeseth. Han vil ikke ha is i rubben for det norske hyttelivet. Vi husker alle det legendariske sitatet etter at han gikk seg helt bort på stafetten i Vancouver-OL. Tre år før ble han verdensmester på 5-mila selv om han byttet ski under løpet. Samme år ble han kåret til Årets Idrettsnavn i Norge på Idrettsgallaen. Nå går han for gull for norske hytter. Med det samme smilet, den samme entusiasmen som i løypa. Klassisk Hjelmeseth …