TOTAL Kommunikasjon
 1. Om TOTAL
 2. Tjenester
 3. Tekster
 4. Kunder
 5. Hjelpere
 6. Stedet for deg som elsker å skrive
 7. Skrivekurs i Firenze?
 8. Kontaktinformasjon

  TOTAL kommunikasjon
  Camilla Colletts vei 1
  0258 Oslo
  Mobil: 920 80 380
  bernt @ total-kommunikasjon.no

 1. Bokomtaler
 2. Forfatterintervjuer
 3. Intervjuer
 4. Kundemagasiner
 5. Produkttekst
 6. Bøker
 7. Skjønnlitterær tekst
 8. Reisesaker
 9. Portretter
 10. Pressemeldinger

Portretter

 1. Petter Stordalen
 2. Torill Berg
 3. Torill Kristiansen
 4. Elisabeth Andreassen
 5. Bibi Graetz
 6. Toralv Maurstad
 7. Elisabeth Grieg
 8. Geir Lippestad
 9. Børge Ousland

Folkekjære Bettan:

Ei dame med oversikt

Elisabeth Andreassen — Jeg har egentlig fått alt jeg ønsker meg. Både privat og som artist. Nå gjelder det å ta vare på de store tingene og strekke seg mot de små.

Det er mange grunner til at Elisabeth Andreassen er en folkekjær artist. En av de viktigste er kanskje at hun er den samme, uansett hvilken scene hun står på. Dessuten har hun hatt evnen til å fornye seg og se fremover. Hun vet at hun må plante for å høste. Det kommer godt med både privat og profesjonelt.

En formel for livet

Når vi treffer Bettan er det X-faktor, juleturné og full rulle sammen med Christer Sjøgren i Sverige, men hun er like rolig. Hun trives, og er fornøyd med tilværelsen. Kanskje fordi hun har funnet en formel for livet som gir oversikt og fungerer. Hun forteller at hun lever livet på tre forskjellige plattformer.

Privat plattform

— For det første har jeg en privat plattform, som jeg prøver å holde atskilt fra den som har med artistlivet å gjøre. Jeg er heldig, har en mann som engasjerer seg og er en fantastisk far for jentene våre på 13 og 15. Han har vært hjemmeværende i mange år, og er 50% av årsaken til at jeg lykkes som artist. Det du brenner for skal du gjøre, har han alltid sagt og gitt meg muligheten til å gjøre det jeg tror på, sier hun og legger til at de er sammen om økonomien i familien.

Økonomisk oversikt

— Jeg har alltid vært nøye med økonomien min. Den må fungere for at alt det andre skal fungere. Når det gjelder artistlivet, har jeg overlatt den til kyndige personer, men jeg liker å vite hva jeg har og vil alltid ha oversikt over det økonomiske både privat og som artist. Jeg har hatt litt flaks når det gjelder investeringer, helt fra jeg kjøpte den første leiligheten i Stockholm til de eiendommene vi eier nå.

Tenker fremover

— Balansen mellom lån og verdier er viktig, og lånet vårt er vel cirka en tredel av verdiene våre, tror jeg. Vi prøver også å se fremover og spare til pensjon, det er vi nødt til med de nye pensjonsreglene. Vi tenker også barnas fremtid, og prøver å holde både hus og hytte i orden så vi har noe å gi dem når den tid kommer.

Endeløse meritter

Den andre plattformen handler om artistlivet. Hun har mer enn noensinne å gjøre, og sier at det gjelder å holde bakkekontakten samtidig som hun er i utvikling. Hun har hatt flere grunner til å ta av, ikke minst La det svinge, Spellemannspris, Peer Gynt-pris og gull- og platinaplater en masse. Akkurat nå samarbeider hun med Rolf Løvland om en plate med nye og gamle Løvland-låter.

Liker å ha oversikt

Firmaet Bettan AS er den tredje plattformen, og det er med artistlivet hennes som med økonomien: Hun liker å ha oversikt, liker å vite hva som skjer i nær og fjern fremtid, liker å plante noe nytt og se hva det blir til på sikt. Bak den folkekjære artistmasken skjuler seg en person med stort engasjement og mange jern i ilden. Derfor har hun ansatt en sekretær som tar seg av mye av det forretningsmessige på kontoret hennes i Parkveien i Oslo.

En do’er

— Jeg har engasjert meg i aksjoner med veldedige formål fordi jeg tror det er viktig å gi mennesker som ikke har det så greit, muligheter, sier hun. Hun er jo selv en do’er, og har kommet dit hun vil. Hun hadde bestemt seg for å bli artist før hun begynte på skolen, men at hun skulle komme på norske frimerker hadde hun ikke trodd. Men det har hun, så nå er hun nødt til å fortsette den årlige juleskikken å sende 200 private julekort …

↑ Tilbake